Hilde Vannerom, executive mentor coaching voor strategische leiders en experten.
Over mij

Ik ben Hilde Vannerom, executive mentor coach voor gedreven strategische leiders en experten.

Bekijk mijn opleidingen
Ook ik ben een leven lang aan het leren. Mezelf zoeken, opnieuw uitvinden, continu veranderen en toch mezelf blijven. Mijn bedrijf EDGE vloeit voor uit mijn eigen levenssprongen.

Van arts tot manager

Waarom doet de mens wat hij doet? Die vraag intrigeert mij sinds ik met een open, verwonderde blik de wereld instapte. En ik ben nooit gestopt met zoeken naar antwoorden. Daarom koos ik er ook voor om geneeskunde te studeren. Met succes. Om dan onverwacht tegen de stroom in te kiezen voor onderzoek en ontwikkeling in de geneesmiddelensector. Mijn eerste grote sprong. De passie waarmee onderzoekers naar levensreddende oplossingen zochten, fascineerde mij. Ik werd een van de eerste werknemers van het Belgische filiaal van Amgen, een beloftevolle startup in het onderzoek naar innovatieve geneesmiddelen. Én de start van mijn razendsnelle carrière.

Van manager tot executive

Nog geen dertig jaar. Zo oud was ik toen ik de sprong naar het management maakte. We stelden ambitieuze doelen en waren niet te stoppen. Ik combineerde mijn carrière met een gezin. Uitdagend, dat wel. Stond ik elke dag aan de schoolpoort? Nee, maar door een hecht steunnetwerk rond mij vond ik een balans. Door de inspirerende en motiverende leiders boven mij, werd ik er zelf één. Het bedrijf en mijn team groeide snel. Plots was ik als Executive Director verantwoordelijk voor een 400-koppig team, voor regio’s van Zuid-Amerika tot het Midden Oosten. Maar in essentie bleef ik altijd hetzelfde doen. Op zoek gaan naar collectieve sterktes, naar synergie en complementariteit, bruggen bouwen over alle functies en grenzen heen,… Kortom, het beste uit mensen halen. En dat ben ik altijd blijven doen.

Van executive tot mentor & coach

In 2013, op het hoogtepunt van mijn carrière, werd het tijd voor mijn derde grote sprong. Een marathon lopen is belangrijker dan sprintjes trekken. Tijdens een sabbatical begon ik aan gecertificeerde opleidingen van coaching en aandachtstraining. Ik specialiseerde me verder in stress en burn-outbegeleiding en zelfleiderschap. Ik ontdekte de vitale connectie tussen lichaam en ratio :  ik zette neurofysiologische inzichten om in praktische programma’s met focus op mentale, emotionele en fysieke veerkracht. Mijn ervaring én nieuwe skills werden de basis om professionals en organisaties te begeleiden met programma’s en trajecten rond energiek en gezond leiderschap. Zo richtte ik Healthy Leaders at Work op en werkte voor nationale en internationale bedrijven in verschillende sectoren. Ik stapte ook in het netwerk van Doctors4Doctors dat artsen met psychische hulpvragen opvangt.

Van mentor & coach naar edge

Wanneer ik op mijn allerbest ben? Als ik 1 op 1 als mentor kan coachen. In 2022 richtte ik dan ook EDGE op. Het doel? Mensen helpen die elke dag de uitdagingen van hun leven met pit en passie aangaan, maar door de aard van hun job niet onmiddellijk ondersteuning hebben. Ongetwijfeld komen er nog grote sprongen, dat is nu eenmaal part of the deal. Ik ben benieuwd naar wat er nog komt!

Contacteer me
Mijn favoriete slogan? Leef het leven waar je in terecht komt ten volle

Mijn missie

Ik wil organisaties ertoe inspireren om het beste te halen uit hun mensen. En dat op een duurzame manier. Bedrijven moeten problemen durven benoemen en aanpakken, met oplossingen die gedragen worden door iedereen. Meer dan alleen window dressing. Waarom ik focus op leiders en sleutelfiguren? Omdat ik er sterk in geloof dat wie zichzelf kan managen met zelfvertrouwen en veerkracht, dat ook voor anderen kan doen. Energiek zelfleiderschap leidt tot bewaken van de energiebalans, motivatie in de job, betere individuele en collectieve prestaties, beter omgaan met de socio-economische realiteit en die realiteit verbeteren. Gevolg: een positieve impact op het team, de hele organisatie en de maatschappij.

“Heb de moed om te veranderen wat er kan veranderen, de kalmte om te aanvaarden wat niet kan veranderen en de wijsheid om onderscheid te maken tussen de twee”
- Franciscus van Assisi

Opleidingen en certificaten

 • Professional Certified Coach (PCC)
  International Coaching Federation, 2019-2025
 • Associate Certified Coach (ACC)
  International Coaching Federation, 2015-2019
 • Update Ontwikkelingsgerichte Coaching voor Perfectionisme
  Het Ontwikkelingsinstituut, Hove, 2022
 • Gecertificeerde Lifestyle Assessment Trainer en Coach
  Firstbeat Technologies, 2019-2020
 • Mindfulness Self-Compassion Intensive
  Center for Mindful Self- Compassion (Kristin Neff en Christophe Germer), San Diego, US, 2019
 • Gecertificeerde Ontwikkelingsgerichte Coach voor Perfectionisme
  Het Ontwikkelingsinstituut, Hove, 2018
 • Gecertificeerde Stress and Burnout Expert
  HRD Academy (Anita Rogiers), Gent, 2014-2015
 • Mindfulness Based Compassionate Living 
  MBCL (Erik van den Brink en Frits Koster ), Nederland, 2014
 • Gecertificeerde trainer, Mindfulness Based Stress Reduction and Cognitive Training  
  Instituut voor Aandacht en Mindfulness, Gent, 2013-2014
 • Gecertificeerde coach, ROOT en GROW 
  The Coaching Square, Dilbeek, 2013-2014
 • Finance for non-financials
  INSEAD, Paris, France, 2011
 • US Executive Leadership Program
  UCLA, California, US, 2010
 • Changemanagement en crisismanagement
  Instituut Farmaceutische Bedrijfskunde, Gent, 2003 
 • Farmaceutische Bedrijfskunde
  Instituut Farmaceutische Bedrijfskunde, Gent, 1995 - 1996
 • Doctor in genees-heel en verloskunde 
  KU Leuven , 1981 - 1988
Bekijk meer
Bekijk mijn LinkedIn profiel

Kan ik je helpen?

In mijn praktijk focus ik op jouw EDGE: het gouden randje tussen je comfortzone en je limieten. Waar jij helemaal in de flow zit. Je daagt jezelf uit, maar respecteert ook je grenzen.
Boek een vrijblijvend gesprek